Edukacijska kineziologija

Brain Gym je samo ena od poti Edukacijske kineziologije, kjer z gibanjem vodimo k cilju. 

Seminarji, delavnice, svetovanja ... JESEN-ZIMA 2019/2020 :)

PODROBNOSTI O VSEBINI SEMINARJA DOBITE S KLIKOM NA GUMB S PDF DATOTEKO. ZA PRIJAVO IZPOLNITE E-PRIJAVNICONA DESNI -->. PAZITE NA ROKE ZA PRIJAVO IN POSEBEJ NA

ZGODNJE PRIJAVE Z NIŽJO CENO :-)

ČE IMATE VPRAŠANJA, VPRAŠAJTE TU.

Gradniki gibanja.pdf

Gradniki gibanjaBuilding Block Activities of Movement Based Learning


Program Cecilie Koestler, ki uči starše, učitelje, terapevte, skrbnike starejših oseb in vse ostale, kako pristopiti k potrebam posameznika in razviti enostaven Brain Gym program, tako prilagojen posamezniku, da je zanj najbolj ucinkovit. Na delavnici se naučimo enostavnih dejavnosti, ki jih lahko takoj uporabimo pri posamezniku (otroku ali starejšem), da bi ga pripravili na učinkovito učenje. To lahko izvedemo individualno ali v skupini.

Izhajamo iz nevroloških  dejstev, da naravno učenje dojenčkov in malčkov poteka z izvajanjem naravnih razvojnih gibalnih vzorcev, saj se s tovrstnim gibanjem spodbuja razvoj nevronskih povezav v možganih, ki so nujno potrebne za učenje.

Zelo uporaben, kadar želimo otroka (posamezno ali celo skupino) pripraviti na uspešno šolsko delo ... tudi če nima nobenih posebnih izzivov:) 

Brezje, 25. 1. 2020  (8ur) 

več o programu MBL na www. movementbasedlearning.com

 

Brain Gym v skupini

Seminar, prej imenovan Brain Gym v razredu, je namenjen vsem tistim, ki bi aktivnosti iz sistema Brain Gym radi uporabljali pri delu v skupini ali pa spoznali enostaven način za lastno rabo. Enostavni predlogi za uporabo so osnovani na teoretičnem znanju in dolgoletnih izkušnjah uporabe sistema Brain Gym  pri delu v skupinah, oddelkih, razredih, njegovemu vsakodnevnemu vključevanju v pouk in obšolske dejavnosti. Na seminarju se boste naučili vseh 26 gibalnih aktivnosti iz sistema in enostavnega postopka za izvajanje v skupini. Naučili se boste igrive izvedbe in vrsto različic, ki popestrijo, razveselijo in pripravijo na delo, življenje. Seveda boste vse naučeno lahko uporabili tudi pri sebi.

Pogosto se za ta seminar odloči kar cel kolektiv. Če je tudi pri vas tako, povprašajte za posebno ponudbo.

Brezje, 18. 1. 2020 (8 ur)

Double Doodle Play

Simetrično risanje/Igra z obema rokama


Osnovni seminar za starše, učitelje, vzgojitelje in druge strokovne delavcev; za vsa starostna obdobja.

Najprej opazimo vsebine, primerne za obdobje priprave na opismenjevanje, opismenjevanje in obravnavo črk ter krepitev pri soočanju z izzivi branja, pisanja in učenja. Igrivo odkrivamo celo telo preko gibanja in uporabe obeh rok pri ustvarjanju. Z enostavno vajo simetričnega risanja iz sistema Brain Gym povečamo zavedanje telesa, razvijamo finomotorične spretnosti in postavljamo temelje za uspešno branje, pisanje in ostalo šolsko delo.

Kasneje postane jasno, da se s tovrstnim delom dotaknemo tudi področij socializacije in čustev; kar naenkrat se razredna klima zablešči ob bogastvu vseh unikatnih uspešnih in zadovoljnih članov. Samopodoba zraste, motivacija se poveča.

Brezje, 7. 12. 2019 (8 ur)

Double Doodle Play® 101 je seminar v sistemu izobraževanja Edu-K, več na: www.braingym.org/licensure 

Brain Gym 101

Telovadba za možgane

Osnovni seminar za starše, učitelje, vzgojitelje, druge strokovne delavce in vse, ki si želijo osebno rasti.

Ko želim narediti korak naprej in potrebujem le malo spodbude ... To ni seminar, i bi bil namenjen le ljudem, zaposlenim v vzgoji in izobraževanju, ampak vsakomur, ki želi živeti lahkotno in optimalno uporabiti svoje potenciale na področju vsakdanjega življenja ali profesionalnega razvoja. Včasih se v življenju preveč mučimo in uporabljamo preveč energije in časa, čeprav za vsakogar obstaja njemu prijazna pot do cilja, ki jo odklene, ko najde svoj ključ.

Brezje, pomlad 2020:) 

                                                                                               24 ur; petek popoldne, sobota in nedelja

Brain Gym® 101 je seminar v sistemu izobraževanja Edu-K, 

Več na: www.braingym.org/licensure 

Optimalna organizacija možganov

Brain Gym 201


Nadaljevalni seminar za starše, učitelje, vzgojitelje in druge strokovne delavce.


Dennison je najprej odkril Optimal Brain Organization, nato pa je iskal orodij, kako čudovito unikatnost, ki jo vsak nosi s sabo, ceniti in izkoristiti sebi v prid in oblikoval Brain Gym.

Na seminarju OBO raziskujemo lastne profile, se jih naučimo razumeti in uravnoteziti, da jih izkoristimo v polnosti. Raziskujemo delovanje možganov in povezanost delov telesa in njihov vpliv na vedenje in učenje.


Brezje, pomlad 2020 (16 ur)

Optimal Brain Organization® 201 je seminar v sistemu izobraževanja Edu-K, več na: www.braingym.org/licensure 

Brain Gym za otroke s posebnimi potrebami z Mojco Vilfan in Cecilio Koester, avtorico programa

3.- 6. oktober 2019 Brezje Radovljica


Gradniki Gibanja - Teacher Training

7. oktober 2019 Brezje / Radovljica


Izobraževanja za kolektive

Kako orodja in pristope, ki jih uporabljamo v Edukacijski Kineziologiji uporabiti v skupini ali razredu? Praktične rešitve, osnovane na podlagi dolgoletnih izkušenj, prilagojene različnim skupinam od najmlajših do najstarejših.
izvedbe in trajanje po dogovoru

Gibalne delavnice


Skupinske delavnice za osnovnošolce. Učimo se uporabe sistemov Edu-K v vsakdanjem življenju, da nam bo lepše in bomo uspešnejši.


Gorenjci, si zelite delavnic za vaše otroke v vašem kraju? Sporočite vase zelje in našla bom lokacijo blizu vas

Individualna svetovanja in terapije


Včasih je treba za doseganje istih ciljev poiskati drugačno pot.


- učni izzivi (branje, pisanje, spomin, motivacija ...)

- razvojni izzivi (motorika, koordinacija, govor ...)

- osebni izzivi (korak naprej, sprememba, strahovi ...)


Brezje, po dogovoru