Edukacijska kineziologija

Brain Gym je samo ena od poti Edukacijske kineziologije, kjer z gibanjem vodimo k cilju. 

Seminarji, delavnice, svetovanja ... POMLAD-POLETJE 2020 :)

Gradniki gibanja.pdf

Gradniki gibanjaBuilding Block Activities of Movement Based Learning

Spletni seminar v živo


Program Cecilie Koestler, ki uči starše, učitelje, terapevte, skrbnike starejših oseb in vse ostale, kako pristopiti k potrebam posameznika in razviti enostaven Brain Gym program, tako prilagojen posamezniku, da je zanj najbolj ucinkovit. Na delavnici se naučimo enostavnih dejavnosti, ki jih lahko takoj uporabimo pri posamezniku (otroku ali starejšem), da bi ga pripravili na učinkovito učenje. To lahko izvedemo individualno ali v skupini.

Izhajamo iz nevroloških  dejstev, da naravno učenje dojenčkov in malčkov poteka z izvajanjem naravnih razvojnih gibalnih vzorcev, saj se s tovrstnim gibanjem spodbuja razvoj nevronskih povezav v možganih, ki so nujno potrebne za učenje.

Zelo uporaben, kadar želimo otroka (posamezno ali celo skupino) pripraviti na uspešno šolsko delo ... tudi če nima nobenih posebnih izzivov:) 


ZOOM, 18. in 21. 8. 2020 Vedno 17.00- 20.15 ure (4+4) 

več o programu MBL na www. movementbasedlearning.com


E-PRIJAVNICA ---------------------------------------->

PODROBNOSTI O VSEBINI SEMINARJA DOBITE S KLIKOM NA GUMB S PDF DATOTEKO. ZA PRIJAVO IZPOLNITE E-PRIJAVNICONA DESNI -->. PAZITE NA ROKE ZA PRIJAVO IN POSEBEJ NA

ZGODNJE PRIJAVE Z NIŽJO CENO :-)

ČE IMATE VPRAŠANJA, VPRAŠAJTE TU

ZAENKRAT SO RAZPISANI LE ONLINE SEMINARJI, KI JIH IZVAJAM PREKO ZOOM-a.

NA FB STRANI SOOBČASNO OBJAVLJENE KRAJŠE DELAVNICE, KI SE JIM LAHKO PRIKLJUČITE BREZPLAČNO

- DOUBLE DOODLE PLAY IN KORONA

- BRAIN GYM IN KORONA


V TEM OBDOBJU EDU-K FOUNDATION PRVIČ V ZGODOVINI DOVOLJUJE IZPELJAVO LICENČNIH SEMINARJEV NA DALJAVO IN JE ZA ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI LICENCIRANIM UČITELJEM PRIPRAVILA TUDI NATANČNA PRIPOROČILA. KO BODO RAZMERE USTREZNE, PA SE SPET SREČAMO V ŽIVO.

ZOOM Brain Gym 101

Telovadba za možgane

Osnovni seminar za starše, učitelje, vzgojitelje, druge strokovne delavce in vse, ki si želijo osebno rasti.

Ko želim narediti korak naprej in potrebujem le malo spodbude ... To ni seminar,  ki bi bil namenjen le ljudem, zaposlenim v vzgoji in izobraževanju, čeprav je njim področje učenja zagotovo izziv, ampak vsakomur, ki želi živeti lahkotno in optimalno uporabiti svoje potenciale na področju vsakdanjega življenja ali profesionalnega razvoja. Včasih se v življenju preveč mučimo in uporabljamo preveč energije in časa, čeprav za vsakogar obstaja njemu prijazna pot do cilja, ki jo odklene, ko najde svoj ključ.

29.-30.5. in 5.-6.6.  2020

                                                                    24 ur; petek 17.00-20.15,  sobota 9.00-17.00

Brain Gym® 101 je seminar v sistemu izobraževanja Edu-K, 

Več na: www.braingym.org/licensure 

Brain Gym v skupini

Seminar, prej imenovan Brain Gym v razredu, je namenjen vsem tistim, ki bi aktivnosti iz sistema Brain Gym radi uporabljali pri delu v skupini ali pa spoznali enostaven način za lastno rabo. Enostavni predlogi za uporabo so osnovani na teoretičnem znanju in dolgoletnih izkušnjah uporabe sistema Brain Gym  pri delu v skupinah, oddelkih, razredih, njegovemu vsakodnevnemu vključevanju v pouk in obšolske dejavnosti. Na seminarju se boste naučili vseh 26 gibalnih aktivnosti iz sistema in enostavnega postopka za izvajanje v skupini. Naučili se boste igrive izvedbe in vrsto različic, ki popestrijo, razveselijo in pripravijo na delo, življenje. Seveda boste vse naučeno lahko uporabili tudi pri sebi.

Pogosto se za ta seminar odloči kar cel kolektiv. Če je tudi pri vas tako, povprašajte za posebno ponudbo.

ONLINE, 12. in 19. 5. 2020 - polna skupina

ONLINE ali v živo jeseni 2020

(2x4ure) - seminar bo izveden v dveh popoldnevih; vedno od 17.00 do 20. ure! POVEZAVO NA ZOOM DOBITE OB PLAČILU KOTIZACIJE.

Double Doodle Play

Simetrično risanje/Igra z obema rokama


Osnovni seminar za starše, učitelje, vzgojitelje in druge strokovne delavcev; za vsa starostna obdobja.

Najprej opazimo vsebine, primerne za obdobje priprave na opismenjevanje, opismenjevanje in obravnavo črk ter krepitev pri soočanju z izzivi branja, pisanja in učenja. Igrivo odkrivamo celo telo preko gibanja in uporabe obeh rok pri ustvarjanju. Z enostavno vajo simetričnega risanja iz sistema Brain Gym povečamo zavedanje telesa, razvijamo finomotorične spretnosti in postavljamo temelje za uspešno branje, pisanje in ostalo šolsko delo.

Kasneje postane jasno, da se s tovrstnim delom dotaknemo tudi področij socializacije in čustev; kar naenkrat se razredna klima zablešči ob bogastvu vseh unikatnih uspešnih in zadovoljnih članov. Samopodoba zraste, motivacija se poveča.

Brezje, pomlad/poletje 2020 (8 ur)

Double Doodle Play® 101 je seminar v sistemu izobraževanja Edu-K, več na: www.braingym.org/licensure 

Brain Gym za otroke s posebnimi potrebami 

ali Brain Gym 170 

Seminar je primeren za strokovne delavce na vseh področjih in stopnjah vzgoje in izobraževanja, delovne in fizioterapevte, medicinsko osebje, posebej dragocen je za starše. Na seminarju se na edinstven način združita vsebini Gradnikov gibanja in Brain Gym 101: spet se spomnimo kako dragocena in bogata je otrokova igra, ki nam pokaže poti, kako otroka podpreti za uspešno učenje in življenje. Vsebina seminarja ni namenjena le za OPP ampak za OTROKE NAJRAZLIČNEJŠIH SPOSOBNOSTI in odrasle, ki želijo utrditi svoje temelje za učenje.

Brezje, 9.-10. in 23. - 24. maj 2020

Seminar bomo izvedli v dveh vikendih, 2x16 ur)

Seminar je licenčni seminar na prvi stopnji izobraževanja v okviru Edu-K.

Seminar je pogoj za pridobitev licence za poučevanje Gradnikov Gibanja.

Optimalna organizacija možganov

Brain Gym 201


Nadaljevalni seminar za starše, učitelje, vzgojitelje in druge strokovne delavce.


Dennison je najprej odkril Optimal Brain Organization, nato pa je iskal orodij, kako čudovito unikatnost, ki jo vsak nosi s sabo, ceniti in izkoristiti sebi v prid in oblikoval Brain Gym.

Na seminarju OBO raziskujemo lastne profile, se jih naučimo razumeti in uravnoteziti, da jih izkoristimo v polnosti. Raziskujemo delovanje možganov in povezanost delov telesa in njihov vpliv na vedenje in učenje.


... 2020 (16 ur)

Optimal Brain Organization® 201 je seminar v sistemu izobraževanja Edu-K, več na: www.braingym.org/licensure 

 
BrainGym 104: 26 gibanj Brain Gyma

Seminar je na osnovni stopnji izobraževanja v okviru izobraževanja v Edu-K in zanj predznanje ni potrebno.
Naučili se bomo vseh 26 vaj iz sistema Brain Gym skupaj z variacijami in primeri za uporabo. Čeprav seminar ne zajame postopkov uravnoteženj, ponudi dodovlj teoretične podlage za razumevaje in suvereno rabo naučenega v vsakdanu
Seminar je novost in je izhodišče za pridobitev licence za njegovo poučevanje ... torej se veseimo novih facilitatorjev, ki bodo tudi v Sloveiji ta seminar že kmalu poučevali.
Seminar poteka v slovenskem priročnik pa je v angleškem jeziku.

Brezje, jesen 2020 (16 ur)

Izobraževanja za kolektive

Kako orodja in pristope, ki jih uporabljamo v Edukacijski Kineziologiji uporabiti v skupini ali razredu? Praktične rešitve, osnovane na podlagi dolgoletnih izkušenj, prilagojene različnim skupinam od najmlajših do najstarejših.
izvedbe in trajanje po dogovoru

Gibalne delavnice


Skupinske delavnice za osnovnošolce. Učimo se uporabe sistemov Edu-K v vsakdanjem življenju, da nam bo lepše in bomo uspešnejši.


Gorenjci, si zelite delavnic za vaše otroke v vašem kraju? Sporočite vase zelje in našla bom lokacijo blizu vas

Individualna svetovanja in terapije


Včasih je treba za doseganje istih ciljev poiskati drugačno pot.


- učni izzivi (branje, pisanje, spomin, motivacija ...)

- razvojni izzivi (motorika, koordinacija, govor ...)

- osebni izzivi (korak naprej, sprememba, strahovi ...)


Brezje, po dogovoru