Edukacijska kineziologija

Brain Gym je samo ena od poti Edukacijske kineziologije, kjer z gibanjem vodimo k cilju. 

Brain Gym za otroke s posebnimi potrebami

Radovljica / Brezje

                       3. - 6. 10. 2019

4-dnevni seminar, namenjen staršem in strokovnim delavcem otrok s posebnimi potrebami, bo izvajala Mojca Vilfan ob podpori Cecilie Koester. Cecilia je program razvila na podlagi svojega dolgoletnega dela z OPP in iskanja poti, kako jih pripraviti na učinkovito učenje. Pri svojem delu sledi naravnim razvojnim vzorcem in na podlagi opazovanja otroka in njegovega gibanja najde ključ do učenja. Išče uravnoteženost celega telesa v vseh smereh gibanja (vseh dimenzijah) in nasmeh v otroških očeh. Vaje - Gradniki gibanja - so preproste gibalne aktivnosti, ki jih lahko izvaja kdorkoli, brez predznanja. Primerne so za vse otroke, pri katerih želimo utrditi temelje za učenje, zato pogosto Cecilia reče , da so to gibanja za otroke VSEH sposobnosti. V praksi so se pokazala tudi kot učinkovito orodje za odrasle v stresu, ob preskušnjah, po poškodbah, ob izzivih v starosti.

Seminar bo kombinacija Gradnikov gibanja in seminarja Brain Gym 101 in je priznan kot seminar na 1. stopnji izobraževanja v okviru Edu-K. Predznanje ni potrebno. Z udeležbo na 5. dnevu seminarja, ko poglobimo razumevanje in izvajanje gradnikov gibanja, pa lahko postanete tudi učitelj Gradnikov gibanja in po opravljenih obveznostih ta 8-urni seminar samostojno izvajate (po pogojih organizacije Movement Based Learning). Kotizacija 5. dne seminarja poleg 8-urnega seminarja in priročnika v slovenskem jeziku, zajema tudi individualno delo z izvajalko Cecilio Koester ob izvajanju študij primera in konzultacijah.


Seminar: Brain Gym 170/ Brain Gym za OPP

Obseg: 4 dni/32 ur; 3. - 6. 10. 2019

Kotizacija:  480 EUR

Zgodnja prijava do 25. 6. 2019: 400 EUR

Poletna prijava do 15. 8. 2019: 440 EUR

Lokacija: Radovljica/Brezje


Seminar: Gradniki Gibanja - Teacher Training

Obseg: 1 dan/8 ur; 7. 10. 2018 (pogoj je predhodna udeležba na BG 170)

Kotizacija: 240 EUR

Zgodnja prijava do 25. 6. 2019: 200 EUR

Lokacija: Radovljica / Brezje

Prijavnica na seminarje Cece Koester

Hvala za vašo prijavo.

Ne pozabite na potrditev prijave s takojšnjim plačilom akontacije v višini 25% kotizacije na TRR organizatorja št. SI56 03127-1000106219 (Mojca Vilfan, Brezje 40a, 4243 Brezje). Ta se ob primeru odpovedi z vaše strani ali neudeležbe ne vrača.

Podrobnosti o izvedbi vam bomo poslali ob zaključku zbiranja prijav.

Če imate vprašanja, pišite na bg.mojca@gmail.com.

Vse lepo, Mojca
Oops. An error occurred.
Click here to try again.

Na voljo je tudi gradivo v slovenščini: trije plakati, ki te vodijo skozi teorijo in prakso Gradnikov gibanja.

Cena kompleta: 30 EUR

Cena posameznega plakata: 15 EUR

Narocilnica

Hvala za vaše naročilo. Po elektronski pošti boste prejeli račun za plačilo. Po plačilu vam pošljemo naročeno na naslov za dostavo.
Oops. An error occurred.
Click here to try again.

Gradniki Gibanja/ Building Block Activities

Cecilia Koestler, svetovno znana avtorica programa Movement Based Learning v knjigi I am the Child, skupaj z Gail Dennison opisuje, kako se je spoprijela s prilagajanjem in iskanjem smisla pri izvajanju Brain Gyma z otroci s posebnimi potrebami. Želela je, da bi dejavnosti iz sistema Brain Gym ohranile svoje bistvo, hkrati pa bile pisane na kožo posameznikom z najrazličnejšimi potrebami. Opazila je, da je največkrat treba otroku utrditi temelje, da se potem spontano in uspešno učenje lahko zgodi. Še danes išče in prilagaja dejavnosti vsakemu posamezniku posebej. Z neverjetno energijo, želi to sposobnost in znanje prenesti na vse nas, ki si želimo Gradnike gibanja in učenja uporabljati, da bi dosegli lahkotnost učenja. Čeprav je bil program razvit za otroke  z zahtevnimi posebnimi potrebami na več področjih, ga danes uporabljamo za osebe vseh sposobnosti, otroke, da bi utrdili temelje in s tem podprli njihov razvoj ter odrasle, ki so se jim morda temelji zaradi stresne situacije zamajali (npr. po kapi). Enostaven program lahko uporabljajo starši, skrbniki, učitelji, terapevti ... zanj predznanja ne potrebujemo.

Več o metodi najdete na www.movementbasedlearning.com